Week van de Unieke Sporter | 4 t/m 9 maart 2018

Revalidatie, Sport & Bewegen en de Sportloketten;

Workshopleiders 
Lonneke Schijvens, adviseur Kenniscentrum Sport
Bregje Seves, onderzoeker Universitair Medisch Centrum Groningen
Bewegingsagoog Sint Maartenskliniek

Beschrijving workshop
Deze workshop zal bestaan uit 3 delen met hun eigen doelen:

  1. Laten zien dat er inmiddels een landelijk netwerk is van Sportloketten; aangeven wat de RSB-systematiek in houdt, wat de Sportloketten bieden en wat toegevoegde waarde hiervan is. Dit zullen we doen door middel van een presentatie, met diverse vragen richting deelnemers om discussie en uitwisseling eigen ervaringen op gang te brengen.
  2. Inzicht geven in factoren die sport- en beweeggedrag bevorderen of belemmeren bij mensen met een chronische ziekte of fysieke beperking. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de zorgkosten die gepaard gaan met sport- en beweeggedrag na de revalidatie. Door middel van een presentatie zullen de lange termijn resultaten van de ReSpAct studie worden gepresenteerd die zich focussen op het ontrafelen van sport- en beweeggedrag en zorgkosten die hiermee gepaard gaan. Er zal ruimte zijn om deze bevindingen met elkaar te bediscussiëren.
  3. Toelichting hoe de RSB systematiek en het Sportloket binnen de Maartenskliniek is geïmplementeerd (partners, successen, uitdagingen, etc).

Wie mag deze workshop niet missen?
Praktijkmedewerkers in de revalidatie, medisch managers, revalidatieartsen

kenniscentrum-sport-logo-nl    umcg  maartenskliniek