Week van de Unieke Sporter | 4 t/m 9 maart 2018

Bewegen in het dagelijks leven voor mensen met een verstandelijke beperking; hoe maken we het makkelijk?

Workshopleiders
Kristel Vlot-van Anrooij, onderzoeker Radboudumc Nijmegen
Frank Rutten, co-onderzoeker en ervaringsdeskundige

Beschrijving workshop
In deze interactieve workshop leer je over wat mensen met een verstandelijke beperking nodig hebben om meer te bewegen in het dagelijks leven. Ook leer je kijken naar hoe de leefomgeving voldoende beweging kan stimuleren. Onderzoeker Kristel Vlot en co-onderzoeker / ervaringsdeskundige Frank Rutten vertellen over een onderzoek waarin mensen met een verstandelijke beperking, verwanten en professionals hun ervaringen deelden over wat nodig is om gezond leven te ondersteunen. Ook gaan we praktisch aan de slag om te ervaren hoe een ontwikkelde methode kan ondersteunen om meer bewegen in het dagelijks leven. Daarnaast gaan we kijken naar hoe de leefomgeving ingezet kan worden om meer bewegen in het dagelijks leven te stimuleren. De leefomgeving kan het makkelijk of juist moeilijk maken om te bewegen. Maar wat is daarin nu belangrijk? Leer te kijken wat je in de leefomgeving van jezelf/de persoon die je ondersteunt kan aanpassen!

In deze workshop wordt het luisteren naar onderzoeksresultaten afgewisseld met praktijkoefeningen om te ervaren hoe de kennis toegepast kan worden in de dagelijkse praktijk.

Wie mag deze workshop niet missen?
Ervaringsdeskundigen, bewegingsagogen, fysiotherapeuten, beleidsmedewerkers, bewegingsonderwijzers, zorgbegeleiders en onderzoekers.

SOEP_logoAI logo radboudumc