Week van de Unieke Sporter | 4 t/m 9 maart 2018

Motiverende gespreksvoering

Workshopleider
Ingrid Broeders, hoofddocent HAN team Health Promotion & Performance

Beschrijving workshop
Vind jij het wel eens lastig om je cliënten in beweging te krijgen? Of lukt het jou niet altijd om je samenwerkingspartners te motiveren iets nieuws te proberen? Raak je soms gefrustreerd omdat je cliënt/ colega of samenwerkingspartner maar geen stappen wil of kan zetten? In deze workshop maak je kennis met Motiverende Gespreksvoering. Motiverende Gespreksvoering is een manier van gesprekken voeren waarin je op zoek gaat naar de veranderwens van de ander, en de ambivalentie (twijfels, tweeslachtigheid) die deze verandering belemmert. Vervolgens gebruikt je specifieke gesprekstechnieken om deze ambivalentie op te lossen en concrete stappen te zetten richting gedragsverandering. Motiverende Gespreksvoering vermindert weerstand, en versterkt de intrinsieke motivatie voor verandering (Miller & Rolnick 2014).

In deze workshop ga je actief aan de slag met het oefenen van de belangrijkste uitgangspunten en gesprekstechnieken van Motiverende Gespreksvoering. Hierdoor krijg je inzicht in wat wel en niet werkt in de begeleiding van je cliënten, collega’s en in samenwerking met andere partijen. Je ervaart minder weerstand in het contact en bent effectiever in het bereiken van je doelen.

Tijdens de workshop ga je op actieve manier ervaringen delen, fysiek ervaren hoe weerstand werkt, wat het met overtuigingen doet en hoe je die kunt laten afnemen. Je gaat laagdrempelig oefenen met gesprekstechnieken en gaat ervaren hoe je je houding als begeleider/ gesprekspartner tijdens het gesprek kunt veranderen naar een meer effectieve, empathische houding.

Wie mag deze workshop niet missen?
Begeleiders, coaches, trainers en beweegagogen die werken met cliënten. Tevens interessant voor  leidinggevenden en beleidsmedewerkers die samenwerken aan interventies rondom een gezonde leefstijl.

HAN S&B