Week van de Unieke Sporter | 4 t/m 9 maart 2018

Heroes Vrije Tijd Team

Workshopleider
Ingrid Peperkamp, regionaal projectleider Stichting Special Heroes

Beschrijving workshop
We willen mensen inzicht geven wat een Heroes Vrije Tijd Team (HVTT) op een school kan betekenen voor de leerling, de school, de ouders, de vereniging. Wat is de toegevoegde waarde van een HVTT op een school, wie zijn het wat doen ze en wat levert dit op voor de school. Wat kan de rol van de vereniging in het programma zijn en wat kan het hun opleveren in de toekomst. Wat kan de rol van de buurtsportcoach/gemeente hier in zijn. Met alles gericht om juist de leerling die nu nog veel drempels ervaart om naar een buitenschoolse activiteit te gaan. Toch dat duwtje in de rug te geven, waardoor ze doorgaan naar een externe activiteit. Dit kan zijn in een bestaande club, of er wordt een naschoolse activiteit opgezet in samenwerking met school en gemeenten. Of andere betrokkenen.

De kernbegrippen die deze workshop omschrijven zijn: Iedereen telt, talentontwikkeling van de leerling op sport / art gebied, leerlingen duurzaam laten sporten in een veilige omgeving, door samenwerking de sportcultuur voor leerlingen versterken buiten schooltijd

Tijdens de workshop zal er een presentatie zijn, videobeelden, interactie vorm met de deelnemers, interviews met leerlingen / stagiaires / ouders /verenigingen.

Wie mag deze workshop niet missen?
Gemeenten, verenigingen, scholen, instellingen. Het is gericht op alle doelgroepen.

special heroes